home de Reis Logboek Journaal De bemanning Foto's Historie Sentijn Sponsor Links

De Reis

In Juli 2005 vertrekt de Sentijn voor een reis rond de wereld. De af te leggen route gaat langs de drie kapen; Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn. De route wordt in vier etappes gevaren en begint in Makkum. De eerste geplande stop is Rio de Janneiro, de tweede is Christchurch, Nieuw Zeeland, de derde stop is alweer Rio en vervolgens gaat de reis terug naar Nederland. De af te leggen afstand is ruim vijfentwintigduizend mijl. De bemanning bestaat uit twee man, grotendeels vader en zoon.

Het Doel.

Het doel van de reis is het vervullen van een droom die vader en zoon al lange tijd hebben; het rondvaren van de wereld.

Gedurende de afgelopen decennia hebben wij ons zeilgebied sterk uitgebreid. Met de aanschaf van de Sentijn in 1992 werd er een geschikt schip gevonden voor de reis waardoor de droom realistischer werd. Het schip kende de weg al, nu nog de bemanning..

Na enkele reizen naar het hoge Noorden ( IJsland en Spitsbergen) is het nu tijd voor het lage Zuiden. We weten niet precies wat ons te wachten staat, maar we kijken er naar uit.